„Fényesség a damaszkuszi úton…”

    Megjelent Sillye Jenő új CD-je „Reményt és jövőt adj!” címmel
       
Kiadó: Panorimtech Kft.

  Sillye Jenő első dalai idestova immár négy évtizede lelkesítik a magyar katolikus fiatalokat. Mintegy harmincöt évvel ezelőtt kezdődtek a dunakanyari találkozók, ezeken az alkalmakon szólaltak meg az első Jenő-dalok, köztük talán éppen a "Mária, jó Anyánk" a legelső, ez a csodálatos, zengő-lelkesítő imádság hazánkért, magyar népünkért. Mi sem természetesebb, hogy a Biblia Éve és Szent Pál éve kapcsán Sillye Jenő és barátai is a Szentírás csodás értékeiről és Szent Pál nagyságáról zengjenek.
  Ilyen összeállítást hallhattunk 2009. nov. 15-én a káposztásmegyeri nagy koncerten, ahol a régi dalok mellett számos új, bibliai témájú dal is elhangzott. Már akkor ígéretet kaptunk arra, hogy ezek a dalok CD-n is kiadásra kerülnek. Ez az ígéret most teljesült, amikor a Panorimtech Kft gondozásában elkészült és megjelent Jenőék új CD-je tizenöt szebbnél-szebb dallal:

– Címadó dal: Reményt és jövőt adj!
   – Dalok magyar szentekről: István, Imre, Gellért, Margit, Erzsébet
   – Bibliai témájú dalok: Jöjj el!, Magvető, Mutasd meg nekünk az Atyát, Nézzétek az ég madarait,
                 Sebeid szereznek gyógyulást, Testvérem, láss!, Mit sem aggódom
   – Dal Szent Pálról: A damaszkuszi úton

Fotó: Molnár László

  Sillye Jenő a múlt évi nagy koncert alkalmával a Mária Rádió kérdésére így vallott ezekről az énekekről: Ez az év számomra is, mint a legtöbb keresztény számára a Biblia éve volt elsősorban, és mint zenészek, előadók, dalszerzők, igyekeztünk biblikus élményeinket átadni testvéreinknek. Az év során születtek új dalok is, de az idei programjainkat elsősorban a már meglévő dalainkból állítottuk össze. Majdnem mindenütt ezeket az Ó- és Újszövetség szavaira épülő dalokat adtuk át a testvéreknek. Azt hiszem, nagyon nagy kincsek ezek. Nem azért, mert mi írtuk őket, hanem mert a Biblia, a Szentírás, Istennek a Szava ma a legnagyobb hiány a világban. És hogyha mi, zenészek, ezt tudjuk továbbadni testvérinknek, akkor, azt hiszem, értékes és jó dolgot teszünk. Egy kicsit Jézus munkatársainak is tekinthetjük magunkat. Nem nagyképűen, beképzelten, hanem keresztény küldetésünket teljesítve. (…) Olyan jó Jézus eszközének lenni! Nagyon jó látni, hogy a Szentlélek a mi gyarló, emberi munkánkon keresztül is milyen fantasztikus szépségeket hoz elő, és általunk ajándékozza meg ezekkel az embereket. Vigaszt, reményt ad sok-sok testvérünknek. Nagy áldás számunkra, hogy ennek részesei lehetünk..

A CD Társulatunk Központjában kapható ill. megrendelhető.
     Ára: 2500,- Ft (+ postaköltség)