Koncert a Biblia Évében

    Sillye Jenő nagy zárókoncertje
        Káposztásmegyer / Mária Rádió, nov. 15.

November 15-én, szombaton este tartotta meg Sillye Jenő zenélő-éneklő társaival szokásos évi nagy zárókoncertjét Káposztásmegyeren. A Szentlélek plébániatemplom ezúttal is zsúfolásig megtelt kicsikkel, nagyokkal, köztük sok-sok régi ismerőssel, baráttal. A koncertet – amely egyben jótékonysági koncert is volt a Káposztásmegyeren most induló katolikus óvoda javára – a Mária Rádió élőben közvetítette. **Sillye Jenő első dalai immár három évtizede lelkesítik a magyar katolikus fiatalokat. Mintegy harminc évvel ezelőtt kezdődtek a dunakanyari találkozók, ezeken az alkalmakon szólaltak meg az első Jenő-dalok, köztük talán éppen a "Mária, jó Anyánk" a legelső, ez a csodálatos, zengő-lelkesítő imádság hazánkért, magyar népünkért. A számos régi és új dal között természetesen ez is elhangzott a koncerten.

A koncert után Sillye Jenővel interjút közvetített a Mária Rádió **. Ebből idézünk most egy részletet:

Ez az év számomra is, mint a legtöbb keresztény számára a Biblia éve volt elsősorban, és mint zenészek, előadók, dalszerzők, igyekeztünk biblikus élményeinket átadni testvéreinknek. Az év során születtek új dalok is, de az idei programjainkat elsősorban a már meglévő dalainkból állítottuk össze. Majdnem mindenütt ezeket az Ó- és Újszövetség szavaira épülő dalokat adtuk át a testvéreknek. Azt hiszem, nagyon nagy kincsek ezek. Nem azért, mert mi írtuk őket, hanem mert a Biblia, a Szentírás, Istennek a Szava ma a legnagyobb hiány a világban. És hogyha mi, zenészek, ezt tudjuk továbbadni testvérinknek, akkor, azt hiszem, értékes és jó dolgot teszünk. Egy kicsit Jézus munkatársainak is tekinthetjük magunkat. Nem nagyképűen, beképzelten, hanem keresztény küldetésünket teljesítve. Ezért örültünk annak, hogy a daloknak jó része a mai estén is biblikus témáról szólt.

Azt látom, hogy évről-évre egyre többen jönnek erre az zárókoncertre a káposztásmegyeri templomba, és hogy ez nagyon sokat jelent az embereknek. Én magam is megdöbbenve állok ez előtt. Olyan jó Jézus eszközének lenni! Nagyon jó látni, hogy a Szentlélek a mi gyarló, emberi munkánkon keresztül is milyen fantasztikus szépségeket hoz elő, és általunk ajándékozza meg ezekkel az embereket. Vigaszt, reményt ad sok-sok testvérünknek. Nagy áldás számunkra, hogy ennek részesei lehetünk...

Az interjú során elhangzott, hogy kéthetente kedden délelőtt a Mária Rádióban új műsor indul „Hirdessétek örömhírét!” címmel, amelyben Sillye Jenő fog énekelni, dalait személyes vallomásokkal kísérve. Jenő ezért kérte minden hallgató imáit, hogy ez az új műsor a Mária Rádióban Isten kegyelméből sokak lelki gazdagodását segítse elő. Végül pedig azt kérte, imádkozzunk hazánkért, népünkért. Ha valaha, akkor most igazán szükség van erre.

  
           

Fotók: Molnár László

A nagy zárókoncert anyagából CD készül!