A Bibliaközpont kialakítása, 1992-95

Budapest, VI. ker., Teréz krt. 28. I. em. 6-7.sz.

 

Társulatunk működése szempontjából rendkívül fontos előrelépést jelentett, amikor 1992 és 1994 között sikerült megszereznünk és berendeznünk a budapesti Teréz körúton Társulatunk végleges székhelyét, a Bibliaközpontot. A központ felszentelése ünnepélyes keretek között 1995-ben, a Társulat ötéves jubileumi ünnepségén történt.

Társulatunk megalakulása idején a Társulat székhelye egy magánlakás volt, egy másikban pedig induló tevékenységünk (adminisztráció, tagtoborzás, könyvterjesztés) bonyolítása történt. Kezdettől fogva szükségesnek látszott, hogy Társulatunknak önálló székhelye és központi irodája legyen. A döntő lépést az jelentette, amikor a budapesti Nagykörút egyik bérházában (Teréz krt. 28.) sikerült megvásárolnunk egy másfél szobás lakást, ahol berendezhettük irodánkat, kialakíthattunk egy kis Biblia-boltot. A kezdeti időkben a Bibliaközpont nagyobbik helyiségében (iroda) tartottuk közgyűléseinket és az ismeretterjesztő előadásokat is (Jeromos esték).

De ez a 40 m2-es lakás is hamarosan szűknek bizonyult, ezért meggyőztük közvetlen szomszédunkat, hogy adja el 70 m2-es lakását. Ezt a lakást is sikerült megszereznünk (jótevőink és külföldi segélyszervek támogatásával). Az átalakítás terveit Mészárosné munkatársunk ingyen elkészítette, és az átalakítás után már lényegesen nagyobb lett a mozgásterünk. Mivel ezen az új részen sikerült kialakítanunk egy szép nagy előadótermet, felszabadult az irodahelyiség, és galériák építésével könyveinket, kiadványainkat is jobban el tudtuk helyezni.

Az így kialakított Biblaközpontban van tehát egy kis eladótér, irodahelyiség, konyha, a szükséges mellék- és raktárhelyiségek, valamint egy szép előadóterem.

Mindez éppen elkészült, amikor elérkezett Társulatunk megalakulásának ötéves évfordulója: 1995. március 24-én ezen az ünnepségen szentelte fel Bibliaközpotunkat – számos magyar főpásztor, külföldi vendégek és tagtársaink jelenlétében – Paskai László bíboros úr.